nedelja, 9. marec 2008

Uživanje na snegu



Včeraj smo se odpravili na pohod po gozdu. jaz in Miro sva hodila, psa pa sta vlekla prazne sani, kar pa nikakor ni bilo lahko, saj je bil sneg mehak ( okrog 25-30cm globine ), povrhu vsega pa je zasneženo grmovje segalo do tal z vejami, kar je bila še dodatna ovira, nikakor pa ne nepremagljiva. Psa sta z vso Aljaško trmo premagovala pot in niti za trenutek nista pokazala, da slučajno nebi bila kos nalogi. Res sta prava otroka divjine, kjer vlada zakon močnejšega in ni prostora za slabost. Pogostokrat, si želim, da bi bil tudi jaz tako odporen in močan .

Po včerajšnjem težkem treningu, smo si danes izbrali en lažji vzpon, ki smo ga na povratku izkoristili tudi za malo zabave in sprostitve.
Uživali smo v 40cm snega, ki se še zadržuje na Kremparskem sedlu, kjer bo spomladi vse polno Narcis, ki so tu avtohtona vrsta in kot taka tudi zaščitena.
Krempa je tudi sestavni del Kočevske planinske pešpoti , ki jo nameravamo prehodit enkrat spomladi, tako, da bomo enkrat prespali zunaj in se končno odpravili na en daljši dog trekking :)

In še ena dobra novica : Jutri se začne dirka vprežnih psov Polardistans, na Švedskem.
To je dirka, ki je namenjena izključno Čistokrvnim polarnim psom, kot so Aljaški malamut, Sibirski Husky, Grenland dog, in Samoyed
Dirko bom z veseljem spremljal preko spleta, nekoč v letih, ki prihajajo, pa upam, da se je bom tudi enkrat udeležil :)

2 komentarja:

Maja Rokavec pravi ...

Uf mate pa še vedno veliko snega!

A zaupaš link, kjer se bo dala tekma videti?

LP, Maja & Živa

Janko pravi ...

Link je dodan v tekstu in med povezavami ;9, pa še snap shots sem dodal za lažji predogled linkov
kolikor jaz zastopim se bo vse dogajalo na tej spletni strani, ki je pa zelo dobro zaščitena in upam samo da ne bodo zahtevali kakšnega plačila za dostop :(