sobota, 29. marec 2008

Zimski mountainbike






Danes smo se podali na eno kolesarsko turo, z gorskimi kolesi, potem, ko smo najprej odpeljali en krog z psi seveda. Drugače namreč ni možno, da bi mirnega srca odšel kolesarit, ker bi psa ves čas, dokler me ne bi bilo tulila in jokala doma. Tako pa, ko dobita svojo dozo teka je potem lepo mir :)
Najprej sva z bratom imela v mislih, da bi kolesarila, tako kot ponavadi po gozdnih cestah, vendar sva se že po približno 6-ih kilometrih premislila, ko sva naletela na prvi sneg, na asfaltni cesti, ki je pozimi ne plužijo, tako da , sva vozila po kolesnicah, ki so bile kopne, kar pa ni niti malo lahko, saj si ob najmanjšem stiku kolesa s snegom lahko takoj na tleh.
Zato sva se odločila, da ne bova zavila na gozdno cesto, ampak bova naredila en malo večji krog po asfaltu. Moram reč, da nama je šlo super, saj sva na glavni cesti Ljubljana-Kočevje ves čas držala hitrost od 32-37 km/h, kar za gorsko kolo, sploh ni slabo :)
Kje je potekala proga kolesarjenja lahko vidite na zgornjem zemljevidu, je pa proga dolga 64,5 km. Za jutri prav tako planiramo eno takšno turo.

Ni komentarjev: