ponedeljek, 3. marec 2008

Povzetek 7. tedna

V preteklem tednu sem se usmeril predvsem v fitness, in ohranjanje oz. povečanje mišične mase in splošne telesne moči. Želim si shujšat, ampak moj cilj nikakor ni, da bi bil en švoh suhec. Prav tako če zaloga mišic ni dovolj velika, je hujšanje otežkočeno, oz. upočasnjeno.
Kot je splošno znano, so mišice največji porabniki telesne maščobe, zato je na dieti potrebno zelo paziti, da namesto v "špeh"¸ne hujšamo v mišice, kar se pa pri nekaterih expresnih dietah in hujšanjih prav rado zgodi. Posledica tega je da sicer shujšamo npr. za 5 kg, ampak v mišice, tehtnica sicer res kaže manjšo težo, čez določen čas pa se zredimo nazaj za tistih 5 kg, plus še kakšnega povrhu, saj imamo zdaj manj mišic, ki bi porabljale vso energijo, ki jo v telo vnesemo v obliki hrane.
Torej v preteklem tednu nisem izgubil nič kg. ( pridobil tudi ne ), tudi ta teden bom opravil štiri močnejše treninge z utežmi in rahlo povečal vnos kalorij, v obliki beljakovin, kompleksnih ogljikohidratov in zdravih maščob. Povečanje bo za nekako 20%, to bi moralo zadostovati za obnovo mišic. Na ta način pa bi tudi rad dosegel, oz. preprečil padec presnove, oziroma to, da bi se telo prilagodilo na zmanjšan vnos kalorij, kar bi posledično privedlo do tega, da kljub dieti nebi več hujšal ;)
Povzetek treningov :

- 3x fitness
- 3x bikejoring
- 1x dog trekking

Še podatek, ki kaže na to, da mi kljub hujšanju telesna moč narašča :

Bench press ( potisk uteži leže na klopi ) je 85 kg , na začetku hujšanja 60 kg :)

Ni komentarjev: