nedelja, 6. april 2008

Taborska stena


Danes in tudi včeraj sva z bratom spet pridno kolesarila. Seveda je treba najprej zjutraj narest en krog z psi, če ne,ni miru pri hiši. Bikejoring imamo še vedno zjutraj na našem ustaljenem "pasjem krogu", ki meri 11,5 km. Glede na to da so jutranje temperature še kar sorazmerno nizke ( od 0-5°c ), sta tudi psa zagnana za tek in delo. Zdaj že kar konstantno pretečeta krog v 46-50 minutah.
Po bikejoringu, smo se pa odpravili na kolesarjenje. Za cilj smo si tokrat izbrali Taborsko steno, to je vrh ki meri 1059m, ima pa tudi svoj zgodovinski pomen, saj so tam potekali hudi boji leta 1942, med partizani in italijanskimi fašisti.
Kot posebnost te proge bi mogoče navedel le to, da se iz Kočevske Reke, do Taborske stene ves čas vzpenja, na krajših odsekih tudi do 10%. Proga meri 38 kilometrov, premagati pa je potrebno 490 višinskih metrov. V normalnih okoliščinah ni to nič posebnega, vendar je ta čas na tej višini še vedno sneg, zato smo morali na določenih odsekih kolo lepo natovorit na ramo in ga prenest. Takega prenašanja je po naši oceni naneslo za kar 4 kilometre.
Seštevek včerajšnjega in današnjega mountain-bajkanja znaša 91 kilometrov.

Kratke utrinke našega izleta si lahko pogledate iz fotografij v diaprojekciji ob strani :)

1 komentar:

Patrik pravi ...

Lepo videt, da si se resno lotil kolesarjenja. Mislim da ti bo to precej pomagalo pri hujšanju. Upam, da enkrat res skupaj udariva kakšno turo :)