nedelja, 10. februar 2008

Vzpon na Goteniški snežnik



Tako kot vsako nedeljo do sedaj, smo se tudi danes povzpeli na en hrib v naši okolici, ki pa nam jih počasi zmanjkuje. Tokratni vzpon je bil na Goteniški snežnik ( 1290m ). Moram reč, da smo pričakovali malo več napora in dolgotrajnejšo hojo, tako da smo domov prišli spočiti in še polni moči, tako psi kot vodniki.
Pot sama je kar lepa, srednje strma, hodi se skoraj po robu strmega previsa, posuta s suhim listjem na katerem kar drsi, zaradi tega sem se kar nekaj krat jezil na Kasa, saj me je vlekel res močno in neutrudno, kar pa ni najbolj prijetno če ti spodrsne. Sta se pa tako pes kot tudi psica odlično odrezala, bila sta res pridna in marljiva. Xeno je imel pripeto nase Miro, in pravi da je bila res pridna in ubogljiva. Bo pa potrebno še nekaj časa, da se tako psi kot tudi vodniki navadimo hodit eden z drugim po ozkih in strmih stezicah :)
Kot posebnost tokratnega pohoda lahko omenim to, da smo na vrhu zasledili dokaj sveže sledi Medvedke z mladičem, sneg je bil precej potacan, kar pomeni, da se "mamica" najbrž več ali manj zadržuje v bližini, možno je, da ima v bližini brlog, vendar nas to ni najbolj mikalo raziskovat. Šli smo narest par fotk z razgledne točke potem pa smo se diskretno in brez pretiranega kravala umaknili iz njihovega življenjskega prostora.
Sem pozabil omenit tudi to, da smo zjutraj v skalovju videli Gamse, ampak samo nakratko, jih je zelo težko ujet v fotoobjektiv, pa tudi nimam takega fotoaparata, ker bi potreboval kar precejšen zoom.

Ni komentarjev: